Help Recommend a new Property Project
POP
31

The Heritage @ Mines Resort City, Seri Kembangan, Selangor

posted by mmw_property
Rate:
Not Rated Yet!
Property Type Serviced Residence
Location Mines Resort City, Seri Kembangan, Selangor
The Heritage Serviced Residence – Mines, Balakong, Malaysia
Tenure of Land Leasehold
Price RM 207,000 – 1,400,000
Built-up 480 – 2,876 s.f.
  • Type A (480sf, Studio)
  • Type E (480sf, Studio)
  • Type C (1000sf, 2b)
  • Type D (995sf, 2+1b)
  • Type AA (1465sf, 2b)
  • Type B (1514sf, 3b)
  • Type BB (1465sf)
Total Unit 154
Completion Date End of 2006
Website web.archive.org
Property Developer Mines Golf Resort Berhad
Active Date 23 March 2006

Contribute: 159 by fixedrate on 28 Sep 2011
Hi there. Jom REFINANCE your HOME LOAN! ING Fixed Rate of 4.99% pa or 5.39% pa. No BLR. No penalty on early settlement. Also cater for new purchase or sub-sales. For info, please call Nor Haezriana 013-3439006 or kindly visit http://pinjamanperumahaning.blogspot.com/ or http://ingmylife.blogspot.com/
Submit Info

Property Features

FeatureDetail

Images

Type E
Type E
Kitchen Dining
Kitchen Dining
Living Room
Living Room
Master Bathroom
Master Bathroom
Second Bedroom
Second Bedroom
Master Bedroom
Master Bedroom
Studio Bedroom
Studio Bedroom
Studio Kitchen
Studio Kitchen
The Heritage
The Heritage
Perspective 2
Perspective 2
Perspective
Perspective
Type A
Type A
Type AA
Type AA
Type B
Type B
Type BB
Type BB
Type C
Type C
Type D
Type D
Submit Image

Links

Submit Link

Reviews

Review

Comments

  • 0.5
by *unknown on 08 Feb 2010
1314
  • 0.5
by *darksam on 08 Feb 2010
tat;s days i went to heritage’s gasoline , when i back , the guard block me , for take some money ~~ wth ,the heritage security guard like tat 1? dun have some discipline?? then why put the guard at there ? just give some money can solve every thing already , not safe
by *Malaysian on 27 Feb 2010
What kind of English is that? I can not even understand what she/he is trying to say. Please try to be civilized when commenting on anything, or at least not to sound like an idiot.
by *din on 06 May 2010
,Assalamu’alaikum warahmatullahi wabarakatuh dan salam sejahtera kepada anda semua.Syukur Alhamdulillah kehadrat ilahi kerana dipanjangkan umur dan diberikan kesempatan untuk kita bernafas untuk hari ini.Panjat dan doa juga dihulurkan kepada Allah S.W.T semoga mata ini dapat melihat lagi matahari terbit dari timur pada ke esokkan harinya.Terlebih dahulu saya ingin memperkenalkan diri saya Borhanudin Hilmi.Saya sudah berkahwin pada tahun lepas yang sudah dan dikurniakan seorang cahayamata,baby boy pada 09.01.2010.keadaan kelahiran anak saya tidak cukup bulan(peramatang).Dengan itu di atas jasa baik En/Puan/Cik semua, saya memohon agar anda semua dapat member sedikit bantuan atau sumbangan dari anda semua diatas sebab-sebab berikut:-
1: Anak saya lahir tidak cukup bulan,lahir pada bulan 1.(Baby ini memerlukan penjagaan yang rapi dan kos yang tinggi.cth: 1 tin susu khas untuk bayi peramatang 400g-rm32*8 tin untuk 1 bln=rm 256
2: pempers yang diperlukan untuk 1 bulan- 4 peket soft untuk baby newborn-rm30*4 pkt utk 1 bln= rm120
3: Sewa rumah sudah 2 bulan tidak dibayar-rm450*2 bln=rm900
4: Kereta yang sudah ditarik bank sbb sudah 4 bln tidak bayar-rm400*4 bln=rm1600
Terlebih dahulu saya ingin meminta maaf andai luahan saya ini membuat anda semua berasa marah terhadap saya.Saya mengaku yang saya bersalah sebab tidak dapat menunaikan tangungjawab saya.Semua ini bermula apabila saya terpaksa mengambil keputusan untuk berhenti kerja kerana untuk memberi tumpuan yang sepenuhnya kepada anak, isteri dan saya yang telah mengalami batuk berpanjangan dari bulan 2 sampai sekarang dan sakit tulang belakang.Semua ini saya dapat ketika saya berkhidmat di sebuah perlabuhan.Sekarang saya berkerja disebuah kilang dengan pendapatan rm700 sebulan.Setiap hari saya harus berulang-alik sebanyak 2 kali dari rumah ke hospital untuk menghantar susu kapada anak saya yang berada dalam incubator selama 2 bulan.Kini menurut doctor,anak saya ini ada mengidap G6PD,yaitu enzim yang melindungi darah merah dari musnah terlalu awal menjadi lemah,ini akan menyebabkan sel darah merah dia cepat musnah.Hingga kini 6 jenis ubat harus dimakan setiap hari.Anak saya juga harus berpantang dan elergik pada bahan2 tertentu,yang mana akan memudaratkan dia,cube en,cik bayangkan bagaimana untuk saya beri sepenuh perhatian untuk dia berpantang.Isteri saya sekarang mengidap diabetis dan berkerja dengan pendapatan rm600 sebulan.Bil yang harus dibayar kepada pihak hospital,ketika isteri saya ingin bersalin adalah sebanyak rm1 ribu lebih,sebenarnya duit itu saya ingin gunakan untuk bayar sewa rumah dan kereta.Tapi saya harus dahulukan yang lebih penting.kini duit simpanan saya sudah habis digunakan,adi- beradik saya pun sudah menolong sedaya yang mampu.Saya bermohon,jasa baik kepada anda semua untuk ringankan bebanan yang saya pikul ini,tidak simpatikah dato,datin,en,cik terhadap saya,iateri dan anak saya…Jikalau anda semua tidak suka kepada saya,derma dan bantulah isteri dan anak saya.Diharap 24 juta rakyat Malaysia ini,ada mereka yang berhati mulia untuk menderma seiklas yang mungkin…insyaAllah dengan bantuan anda..Allah tempatkan anda bersama-sama orang yang beriman…Insyaallah juga separuh dari sumbangan anda semua untuk kos pembinaan surau dan anak-anak yatim dan mereka yang memerlukan…Terima Kasih Sekalung Budi Hingga Kemati..Amin..
Sumbanglah seiklas anda melalui:-
Bank Rakyat: Borhanudin Hilmi B Mat Yacob.(anak Kelantan) Tel=014-2253985
Nomber acount=22-070-119354-1
Maybank: Nor isyahtin bt ishak(anak kedah)
Nomber acount=102090216232
Firman Allah..Apabila matinya seseorang itu,maka terputuslah ia dengan dunia ini melainkan tiga perkara,yaitu. (1) Doa anak yang soleh kepada kedua ibu bapanya. (2) Sedekah amal jariahnya.(3) Ilmu yang bermaafaat,cth:Ilmu yang disampaikan kepada manusia sebelum ia mati,dan ilmu itu menjadi panduan atau berguna kepada manusia yang masih hidup.
AMALAN MENGUBAT PENYAKIT.
Hakikat pertolongan dan perlindungan adalah daripada ALLAH SWT , sesuai dengan firmannya:
Maksudnya: Hanya pada Engkau sahajalah kami sembah dan hanya pada Engkau sahajalah kami memohon pertolongan. (surah al-Fatihah: 4)
Justeru itu, manusia perlu memusatkan segala permintaan dan pertolongan pada Allah SWT Yang Maha Agung Lagi Maha Pencipta.
“Cukuplah Allah menjadi wakil (perlindung) kami yang sebaik-baiknya.Tiada daya upaya melainkan daya dan kekuatan Allah Yang Tinggi Lagi Maha Besar.”
Dalam satu lagi firman-nya(yang dikenali juga dengan nama ayat seribu dinar) Allah SWT menegaskan:
Maksudnya: Dan sesiapa yang bertakwa kepada Allah (dengan mengerjakan suruhan-nya dan meninggalkan larangan-nya), nescaya akan dijadikan baginya jalan keluar (darpada segala perkara yang menyusahkan) serta memberinya rezeki daripada jalan yang tidak terlintas dihatinya. Dan (ingatlah) sesiapa yang bertawakal (berserah diri sepenuhnya) kepada Allah mencukupkan baginya (menolong dan menyelamatkannya).
Sesungguhnya Allah tetap melakukan segala perkara yang dikehendaki-nya.Allah telah pun menentukan kadar dan masa berlakunya tiap-tiap sesuatu. (Surah al-Talaq: 2-3)
Oleh itu,sebagai insan yang sentiasa berusaha menghampiri martabat takwa, segala masaalah yang dihadapi khususnya yang berkaitan dengan Permasalahan rohani dan jasmani perlu kepada penyelesaian dengan memohon belas ihsan dan pertolongan Allah SWT sebagai “Khaliq” atau Pencipta makhluk itu sendiri.
Islam tidak melarang manusia berusaha dan berikhtiar dengan berjumpa pakar, doctor pelbagai cara, asalkan kaedah perubatan itu tidak membawa kepada unsure-unsur mensyirikkan Allah seperti penggunaan jin, sihir dan sebagainya.Segala iktiar lahirlah ini harus disusuli pula oleh doa dan harapan pada Allah agar menyembuhkan segala macam keuzuran dan hakikat-nya Dialah Yang Maha Penyembuh.
Dermalah seiklas hati anda atau copy dan hantar kepada sesiapa sahaja untuk mendapatkan ilmu yang bermuafaat, nikmat dan pahala dari Allah SWT..Semoga setiap sumbangan anda akan membawa anda kearah kejayaan dunia dan akhirat…InsyaAllah..Amin…
Comment